HomeSchilderijenPublicatiesCurriculum VitaeContact

Publicaties

Frits Meijering heeft diverse publicaties op zijn naam staan, hieronder ziet u een overzicht.

De Gepassioneerde Professional
Samen met enkele mede-auteurs heeft Frits het boek 'De Gepassioneerde Professional' gebuliceerd, uitgegeven bij Koninklijke Van Gorcum BV.
Non-profitorganisaties kunnen niet zonder gepassioneerde professionals. Passie vormt de motor achter het werk dat docenten, artsen, therapeuten, verpleegkundigen en al die andere professionals in de non-profit sector verzetten. Tegelijkertijd lijkt de context waarin deze professionals werkzaam zijn hen steeds meer af te houden van die passie. Schaalvergroting, reorganisaties, de kennisintensivering van de samenleving, de toenemende fysieke en emotionele uitputting van werkende mensen: het zijn allemaal ontwikkelingen die vragen om een herbezinning op de rol en positie van de professional.
Klik hier voor meer informatie.

Recensie van het boek 'Met gevoel voor realiteit' van Wim van Dinten door Frits meijering en Theo van Dellen.
Wim van Dinten (1940) is wiskundige en als bijzonder hoogleraar Bedrijfskunde verbonden aan de Erasmus Universiteit. Tot 1999 was hij bij de Rabobank onder meer verantwoordelijk voor strategische ontwikkeling. Zijn (inter)nationale ervaring met advieswerkzaamheden bij overheden en bedrijven heeft Van Dinten verwerkt in een lijvig boek met als hoofdtitel Met gevoel voor realiteit. Van Dinten licht deze titel als volgt toe. ‘Mensen zoeken in en tussen die kleine gebeurtenissen hun weg. Ze verwachten bij wat ze doen eigenlijk een goede afloop. Meestal maar lang niet altijd, wordt die verwachting bewaarheid. Verwachtingen bepalen het leven van alledag. Dit boek laat zien dat ‘verwachten’ gebaseerd is op patronen die mensen herkennen en die betekenis hebben. Naarmate mensen meer sensibel zijn, sluiten ze meer verschijnselen bij een verwachting in: aanvoelen, empathie, intuïtie, patronen en verstoringen ervan herkennen, schragen verwachting. De titel van dit boek refereert daaraan. Het gaat erom dat mensen betekenissen die verbonden zijn met hun verwachtingen herkennen en zien hoe ze er elke dag, de hele dag door gebruik van maken. Je kunt zeggen: iedereen gebruikt zijn eigen vorm van statistiek.’ (p.10). Het boek van Van Dinten gaat over hoe wij in organisaties omgaan met ‘de realiteit’ die in beweging is en voortdurend verandert.
Klik hier voor de volledige recensie.

Prikkelende bijdrage aan de Sociale Interventiekunde.
Een bespreking van Andries Baarts 'een Theorie van de Presentie'.
Klik hier voor de volledige bespreking.

Algemeen